Studiu: Smartphone-ul și rețelele sociale, principalele amenințări la adresa sănătății mintale a copiilor Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Smartphone-ul și rețelele sociale, principalele amenințări la adresa sănătății mintale a copiilor

06.04.2024 - Un cunoscut psiholog american a făcut un rezumat al celor mai puternice amenințări la adresa sănătății mintale a copiilor și tinerilor din ziua de azi, printre acestea fiind smartphone-urile, internetul, camera telefoanelor și rețelele sociale.
Jonathan Haidt, care predă la Stern School of Business de la Universitatea din New York, a analizat în cartea „Generația anxioasă” criza de sănătate mintală în rândul tinerilor din SUA. El a identificat cei patru factori principali care au provocat problema și a propus câteva reforme, potrivit Wall Street Journal, citat de G4Media.ro.
El a relatat în studiul său că membrii Generației Z (pe care o definește ca fiind cei născuți după 1995) au intrat în pubertate în timp ce patru mari tendințe tehnologice convergeau.
Una a fost apariția iPhone în 2007, a doua – răspândirea internetului de mare viteză. A treia, începând cu 2009, a fost „noua eră a mediilor sociale hiperviralizate”, cu like-uri, retweet-uri și share-uri. A patra tendință – apariția în 2010 a camerei frontale de pe smartphone-uri, care a extins foarte mult numărul adolescenților care postează fotografii și videoclipuri pentru ca colegii și străinii lor nu doar să le vadă, ci și să le judece.

sursa: ziare.com