STUDIU: Trei sferturi dintre femei nu sunt apreciate la locul de muncă

09.03.2019 - Un studiu recent făcut de o platformă de recrutare arată că trei femei din patru au fost nedreptățite cel puțin o dată la locul de muncă.
Același studiu arată că și femeile care se întorc din concediu de creștere a copilului întâmpină probleme. Unele dintre ele sunt retrogradate, altele sunt concediate în primul an de la reîntoarcere sau li se reduce substanțial salariul.
Mădălina, de exemplu, lucra pe contract de colaborare când a rămas însărcinată. Angajatorul a anunțat-o că nu va mai avea nevoie de serviciile ei. Acum, băiețelul Mădălinei are aproape 2 ani. Iar tânăra își caută un loc de muncă. S-a lovit deja de refuzuri.
Un raport european privind egalitatea de gen arată că în Danemarca, Suedia, Norvegia și Finlanda femeile sunt mai bine plătite decât bărbații și ocupă funcții cheie. La polul opus regăsim România, Grecia și Ungaria.
În ianuarie, țara noastră a primit 126 de milioane de euro din partea Băncii Europene de Investiții, pentru femeile antreprenor.
Este în creștere numărul femeilor care, în jurul vârstei de 35 de ani, aleg să înceapă o afacere pe cont propriu. Dacă în 2014 erau în jur de 580 de mii, acum numărul lor a ajuns la 675 de mii.