Studiu "World Vision": 1 din 2 părinti consideră că lovirea e spre binele copilului

11.07.2019 - În România, la fiecare oră, cel puţin doi copii devin victime. Numai anul trecut, au fost raportate oficial peste 15 mii de cazuri de abuz fizic, psihic, sexual şi neglijare. Majoritatea covârşitoare, în familie.
Cele mai multe traume nu apar însă în statistici.
Foarte mulţi români încă mai cred că este educativ să aplice copiilor corecţii fizice.
Un raport al organizaţiei "World Vision" arată că unul din doi părinţi consideră că lovirea este pentru binele copilului. Doar unul din 10 nu l-ar lovi niciodată. 10% ar lovi copiii, dar nu ar vrea să se afle. În aceeaşi proporţie, părinţii dau vina pe cei mici pentru lovituri. 6% îi bat fără motiv. Cei mai mulţi nici nu au mustrări de conştiinţă. Numai 3 dintr-o sută se simt foarte vinovaţi după ce îi lovesc pe copii.
Cei mai mulţi nici nu își dau seama cât de mult rău le fac celor mici. Copiii abuzaţi fizic şi emoţional pot ajunge la boli cardiovasculare, de plămâni şi de ficat, obezitate, diabet şi chiar cancer. Au tulburări de comportament, nu mai învaţă şi chiar pot renunţa la şcoală.
Unii ajung depresivi şi chiar încearcă să-şi ia singuri viaţa. Cei mai mulţi devin, la rândul lor, agresori.
Legea interzice orice violenţă asupra copiilor.
Ministrul Educaţiei speră să organizeze cu bani europeni cursuri pentru profesori de comunicare cu părinţii.
Oricine află despre cazuri de violenţă ar trebui să sune la 112, la Protecţia Copilului sau la Telefonul Copilului: 116 111.