Sucul de ghimbir

Ingrediente:
1 litru de apa
o radacina de ghimbir, cam cat degetul mare
3-4 linguri de miere 
1/2  lamaie,  sau intreaga (dupa gust)
Preparare:
Ghimbirul se curata si se taie marunt.
Lamaia se taie in bucatele mici cu tot cu coaja.
Se pun in blender impreuna cu mierea si apa, se mixeaza bine, apoi se filtreaza.
Se pastreaza la rece.
Se folosesc radacinile foarte bine dezvoltate ale plantei, ramificate, cu coaja de culoare bej-cenusie si cu un gust puternic picant. Consumate proaspete (aceste radacini se gasesc la caserola sau chiar la kilogram in supermarketuri), ele au, pe langa gustul picant, si o aroma extrem de placuta, care aduce oarecum cu cea a cojii de lamaie sau de grepfruit. Desi e foarte folosit in alimentatie, ghimbirul este considerat o planta medicinala de prima mana, sute de studii medicale extrem de bine documentate fiindu-i consacrate in ultimii ani.