Sute de tiruri blocate la Vama Siret. Restrictiile de circulatie impuse din cauza vremii și protestul fermierilor, printre cauze

09.04.2023 - Sute de tiruri aşteaptă chiar şi 16 ore pe sensul de ieşire din ţară. Este aglomerat şi pe sensul dinspre Ucraina, dar aici timpii de aşteptare sunt mai mici, de aproximativ 2-3 ore. Sunt mai mulţi factori care provoacă aglomeraţia de la frontieră: blocajele şi restricțiile de circulaţie din ultimele zile pe şoselele din județul Suceava, din cauza vremii, precum și protestul fermierilor din cursul zilei de vineri, care s-a desfășurat în apropierea punctului de frontieră.
După câteva zile de viscol, în care codul roșu de zăpadă a ținut pe loc traficul greu pe drumurile din Moldova, vineri dimineață, odată cu expirarea codului și ridicarea restricției de circulație, sute de autocamioane au aglomerat singura banda de mers de pe Drumul European 85 spre Vama Siret.
Coloana de tiruri românești, turcești și ucrainene se întindea pe o distanţă de mai mulți kilometri.
Autotrenurile au înaintat greu, câțiva metri pe oră, așa că răbdarea șoferilor a atins cote maxime.
Un alt factor care a provocat aglomerația din Vama Siret a fost protestul agricultorilor, care a blocat mai multe multe puncte vamale din țară.
Sâmbătă, în jurul prânzului, timpii de așteptare pentru autocamioane și tiruri erau, potrivit aplicației Poliției de Frontieră, de 960 de minute pe sensul de ieșire și de 120 de minute pe cel de intrare în țară.
În ultimele 24 de ore, prin punctul de trecere a frontierei Siret au fost procesate peste 600 de camioane.
Pentru a evita blocajul, șoferii sunt sfătuiți să folosească și alte puncte de frontieră, de exemplu cel de la Vicovu de Sus.