Traian Berbeceanu spune că Bucureștiul nu intră în carantină. Prefectul Capitalei: Respectând măsurile actuale, evităm să luăm măsuri mai dure

10.12.2020 - Şedintă de urgenţă la Prefectura Capitalei, după ce Bucureștiul a înregistrat în ultimele zile o creștere alarmantă a numărului de infectări cu SARS-CoV 2. Nu se pune problema carantinării, susține primarul general, în timp ce prefectul ar dori sancțiuni mai dure.
Bucureștiul nu va intra în carantină, a spus prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, după o ședință pe tema evoluției epidemiei de COVID-19. Capitala este în scenariul roșu, din 19 octombrie, atunci când rata de infectare a depășit 3 cazuri la mia de locuitori în 14 zile. Indicatorul a continuat să crească, însă autoritățile nu au impus până acum alte restricții.
„Evităm să luăm măsuri mai dure”, a spus Berbeceanu, adăugând că e „nefiresc” să iei măsuri noi, dacă cele actuale nu sunt respectate.
Prefectul a mai spus că nu se poate vorbi nici de eliminarea unor restricții.
Berbeceanu spune că au fost mai puține controale în capitală, pentru că poliția a fost angrenată în activități privind alegerile parlamentare.