Transport public integrat cu un singur abonament în zona București-Ilfov: suprafată, metrou și tren

20.02.2022 - În București, unul dintre cele mai aglomerate și poluate orașe europene, se caută soluții pentru traficul sufocant. Navetiștii din Ilfov sunt încurajați să renunțe la mașina personală, în favoarea transportului în comun. În premieră în România, călătorii vor putea folosi un singur abonament ca să circule cu mijloacele de transport de suprafață, cu metroul și cu trenul. Deocamdată, va fi disponibil în regiunea București-Ilfov.
Până în prezent, călătorii plăteau abonamente integrate cu ajutorul cărora puteau să circule doar cu mijloacele de transport de suprafață și cu metroul. Mai nou, aceste abonamente vor putea fi folosite și pentru călătoria cu trenul.
Pentru început, noile abonamente metropolitane de transport, care integrează și călătoria cu trenul, vor putea fi folosite doar pe ruta Gara de Nord - Aeroportul "Henri Coandă".
Prețul unui abonament zilnic este 20 de lei, iar unul lunar ajunge la 210 lei.
Noile abonamente vor putea fi cumpărate prin toate cele trei rețele de distribuție: STB, Metrorex și de la operatorii feroviari din gări.
Autoritățile speră că aceste abonamente metropolitane de transport îi vor determina mai ales pe locuitorii din Ilfov să renunțe la mașinile personale pentru naveta zilnică în Capitală.
Autoritățile vor să aplice proiectul-pilot din regiunea București-Ilfov și în alte zone metropolitate din țară.