Treceri de pietoni periculoase in Bucuresti

La fiecare trei zile, un pieton este lovit de maşină în Bucureşti. Şi, de cele mai multe ori, şoferul este vinovat: nu respectă legea care îl obligă să aibă viteză foarte mică în apropierea zebrelor. La fel de adevărat este că şi instinctul de conservare al pietonului ar trebui să îl îndemne să nu păşească pe trecere dacă nu este sigur că vehiculul poate opri.
„Bulevardul Lacul Tei cu Strada Județului, Bulevardul Theodor Pallady cu strada Jean Alexandru Steriadi, Șoseaua Berceni cu Bulevardul Metalurgiei și Bulevardul Timișoara cu aleea Lunca Siretului. Marea majoritate nu are semaforizare. În acele zone s-au întâmplat mai multe accidente rutiere”, declară Ovidiu Munteanu, purtătorul de cuvânt al BPR Bucureşti.

harta

Neacordarea de prioritate pentru pietoni este a doua cea mai importantă cauză a accidentelor grave. Sunt peste 120 în fiecare an doar în Bucureşti. Pentru cele mai periculoase "zebre", poliţiştii cer primăriilor să instaleze lumini speciale de semnalizare şi limitatoare de viteză. Dar asta nu se întâmplă mereu.