Trei pacienti au murit în tirul ATI Covid de la Institutul Victor Babeș din Capitală, după ce s-au defectat toate ventilatoarele instalației de oxigen

13.04.2021 - Trei dintre cei opt pacienți internați în unitatea mobilă ATI de la Institutul Național Victor Babeș din Capitală au murit, cel mai probabil din cauza defectării instalației de oxigen. Cinci pacienți au fost transferați în alte unități. Potrivit DSU, toate ventilatoarele au intrat simultan în avarie, iar reprezentantul firmei care se ocupa de mentenanță a refuzat intrarea în spital, deși i s-a oferit echipament de protecție.
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3 în legătură cu ceea ce s-a întâmplat la Spitalul "Victor Babeş". "Din nefericire, au decedat în condiţii neclare trei pacienţi de la Spitalul "Victor Babeş" din Capitală. E o tragedie, un moment dramatic, în care vieţi omeneşti au fost pierdute. Prezint condoleanţe familiilor care i-au pierdut pe cei dragi ", a scris primarul Capitalei, luni seara, pe pagina sa de Facebook. El spune că a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3 în legătură cu această situaţie, "fiindcă vinovaţii trebuie identificaţi şi pedepsiţi". "Am solicitat colaborarea deplină a personalului acestui spital în cadrul cercetărilor care vor avea loc", precizează Nicuşor Dan.