Turista care a leșinat pe plaja din Eforie Nord a fost confirmată cu COVID-19

20.08.2020 - Turista din Suceava, care a leșinat ieri pe plaja din Eforie Nord și a fost dusă de un echipaj SMURD la spital, a fost confirmată cu noul coronavirus. Este internată la Medgidia, iar Direcția de Sănătate Publică din Constanța a demarat o anchetă epidemiologică și a făcut verificări în locația în care a fost cazată împreună cu familia. În ciuda riscurilor majore la care se expun, turiștii de pe plajele din stațiune ignoră în continuare regulile de protecție.
Femeia se afla pe plaja din Eforie Nord când i s-a făcut rău. Avea febră, greață, își pierduse 2 simțuri. A leșinat până să apuce să ceară ajutor.
Un echipaj SMURD a preluat-o și a dus-o la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Acolo i s-a confirmat diagnosticul.
Femeia de 28 de ani a ajuns de câteva zile la mare și stătea într-un apartament din stațiune împreună cu șase adulți și trei copii.
Verificări nu s-au făcut, însă, pe plajă, câțiva turiști s-au apropiat de femeie imediat ce i s-a făcut rău.
Turista confirmată cu noul Coronavirus este internată la Spitalul din Medgidia, dar autoritățile iau în calcul să o transfere la Suceava.
În Eforie, plajele sunt pline de turiști care se înghesuie aproape de malul mării, chiar dacă fac parte din familii diferite.