Turiștii au pierdut, zilele acestea, ore bune în trafic, din cauza infrastructurii

18.06.2019 - Pe Autostrada Soarelui, cea mai aglomerată în aceste zile, s-a circulat cu doar 40 de kilometri pe oră. O restricţie de viteză impusă de drumari care au lăsat şi doar o singură bandă de mers spre mare. Timp de patru ore, pe aproape un kilometru, toţi şoferii care au intrat pe A2 din Bucureşti au mers cu încetinitorul.
Condiții normale înseamă de fapt tot o restricție de viteză: 80 de kilometri la oră! Carosabilul este într-o stare foarte proastă pe tronsonul cu dale de beton București - Fundulea. Reparaţiile capitale vor începe abia la toamnă.
Pe Valea Prahovei, unde nu există autostradă, drumul spre casă a fost din nou chinuitor. Turiștii au pierdut ore în șir în coloană chiar de la orele prânzului. Mulți au pornit la drum încă de dimineață, doar să fie siguri că ajung acasă la o ora decentă.
De construcția unei autostrăzi spre munte se discută de ani buni. Dar abia se lucrează pe un sector adiacent între Râșnov și Cristian. Pentru cea mai aglomerată zonă, între Ploiești și Brașov încă se caută un constructor.
Bară la bară s-a circulat și pe Valea Oltului. Și aici se discută de mulți ani despre construcția unei autostrăzi între Sibiu și Pitești. Până acum a fost semnat doar contractul pentru un lot între Sibiu și Boiţa, 13 kilometri care ar urma să fie gata cel mai devreme în 2023.
Pentru mulți turiști, mini-vacanța s-a încheiat așa cum a început: cu nervi și timp pierdut pe drumuri.