23.02.2018 - Cercetătorii de la Universitatea din Cambridge au realizat un amplu studiu care demonstrează că uleiul de nuca de cocos poate reduce riscul bolilor de inimă şi al accidentului vascular cerebral, asta dacă dacă este consumat în fiecare zi, timp de doar patru săptămâni.
Participanţii au fost împărţiţi în trei grupuri, iar fiecare parte a fost rugată să consume în fiecare zi, timp de patru săptămâni, 50 de grame (aproximativ trei linguri) de ulei de cocos, ulei de măsline extravirgin sau unt.
Specialiştii au vrut să afle în acest mod cum afectează aceste grăsimi nivelul de colesterol al voluntarilor. Rezultatele au fost surprinzătoare.
În timp ce participanţii care au consumat unt au înregistrat o creştere medie de 10% a nivelului colesterolului LDL, cunoscut sub numele de colesterol rău, cei care au ales uleiul de măsline au observat o uşoară reducere a nivelului LDL şi o creştere cu 5% a nivelului colesterolului HDL , numit şi "colesterol bun", pentru că are un rol protector.
Între timp, cei care au optat pentru uleiul de nucă de cocos au înregistrat cea mai mare creştere a colesterolului bun, cu o medie de 15%. Specialiştii au ajuns astfel la concluzia că acesta ar putea ţine la distanţă bolile de inimă şi accidentul vascular cerebral, dar cercetările continuă.
Participanţii au fost împărţiţi în trei grupuri, iar fiecare parte a fost rugată să consume în fiecare zi, timp de patru săptămâni, 50 de grame (aproximativ trei linguri) de ulei de cocos, ulei de măsline extravirgin sau unt.
Specialiştii au vrut să afle în acest mod cum afectează aceste grăsimi nivelul de colesterol al voluntarilor. Rezultatele au fost surprinzătoare.
În timp ce participanţii care au consumat unt au înregistrat o creştere medie de 10% a nivelului colesterolului LDL, cunoscut sub numele de colesterol rău, cei care au ales uleiul de măsline au observat o uşoară reducere a nivelului LDL şi o creştere cu 5% a nivelului colesterolului HDL , numit şi "colesterol bun", pentru că are un rol protector.
Între timp, cei care au optat pentru uleiul de nucă de cocos au înregistrat cea mai mare creştere a colesterolului bun, cu o medie de 15%. Specialiştii au ajuns astfel la concluzia că acesta ar putea ţine la distanţă bolile de inimă şi accidentul vascular cerebral, dar cercetările continuă.