
28.10.2019 - Un şofer din Carolina de Nord, a cărui alcoolemie în sânge era de 0,2%, a scăpat nepedepsit după ce medicii i-au pus un diagnostic ce confirmă faptul că organismul său produce alcool prin fermentarea intestinală a carbohidraţilor din alimente.
După ce a fost oprit de poliţiştii din Carolina de Nord pentru un control de rutină şi a refuzat să facă alcooltestul, un barbat de 40 de ani a fost transportat la spital pentru testarea sângelui. Deşi jura că nu a consumat nimic, cadrele medicale au constatat că nivelul de alcool înregistrat era de 0,2% - de aproximativ 2,5 ori limita legală, scrie CNN.
După numeroase încercări de a-i convinge pe oamenii legii că nu a consumat băuturi alcoolice, autorităţile au decis să-i dea şansa unei noi testări. Cercetătorii de la Richmond University Medical Center din New York au descoperit că bărbatul spunea adevărul.
Nu consumase băuturi alcoolice, dar în intestinul său existau câteva tipuri de drojdie care transformau carbohidraţii în alcool. Bărbatul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, are o afecţiune medicală rar diagnosticată, cunoscută şi sub denumirea de sindromul fermentaţiei intestinale.
„Aceşti pacienţi au exact aceleaşi caracteristici ale oamenilor care au consumat alcool: mirosul, respiraţia, somnolenţa, modificările mersului“, a declarat Fahad Malik, autorul principal al studiului.
Acesta a mai precizat că pacienţii pot fi trataţi prin medicamente antifungice.
După ce a fost oprit de poliţiştii din Carolina de Nord pentru un control de rutină şi a refuzat să facă alcooltestul, un barbat de 40 de ani a fost transportat la spital pentru testarea sângelui. Deşi jura că nu a consumat nimic, cadrele medicale au constatat că nivelul de alcool înregistrat era de 0,2% - de aproximativ 2,5 ori limita legală, scrie CNN.
După numeroase încercări de a-i convinge pe oamenii legii că nu a consumat băuturi alcoolice, autorităţile au decis să-i dea şansa unei noi testări. Cercetătorii de la Richmond University Medical Center din New York au descoperit că bărbatul spunea adevărul.
Nu consumase băuturi alcoolice, dar în intestinul său existau câteva tipuri de drojdie care transformau carbohidraţii în alcool. Bărbatul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, are o afecţiune medicală rar diagnosticată, cunoscută şi sub denumirea de sindromul fermentaţiei intestinale.
„Aceşti pacienţi au exact aceleaşi caracteristici ale oamenilor care au consumat alcool: mirosul, respiraţia, somnolenţa, modificările mersului“, a declarat Fahad Malik, autorul principal al studiului.
Acesta a mai precizat că pacienţii pot fi trataţi prin medicamente antifungice.