Un bebeluş de 9 luni a murit din cauza rujeolei, după ce a fost internat în salon cu un copil cu această boală

15.06.2018 - Bebelușul de numai 9 luni nu putea respira bine și avea febră. Mama l-a dus la spitalul din Tulcea, dar medicii de acolo au sfătuit-o să meargă la Constanța. A fost internată imediat impreună cu bebelușul în secția de pediatrie a Spitalului Județean, cu diagnosticul de bronșiolită.
Șase zile a stat cu bebelușul în spital la Constanța. La primele semne de ameliorare, au fost externați.
Acasă, bebelușul a început să se simtă din nou rău. A făcut febră mare și convulsii. S-au întors la Spitalul Judeșean din Constanța, unde a fost imediat intubat la terapie intensivă. Boala se agravase.
Băiețelului îi apăruseră și bubițe pe piele. Avea rujeolă, iar starea sa a devenit critică. Așa a aflat mama că, la prima internare, a stat în același salon cu un copil care făcuse aceeași boală. Bebelușul ei nu fusese vaccinat, pentru că nu avea vârsta necesară. Timp de două săptămâni s-a luptat cu ambele boli. Zadarnic.
Conducerea spitalului spune că pacientul cu rujeolă de la care s-a infectat bebelușul nu manifesta semne vizibile pe piele, așa că boala nu fusese confirmată.
Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România era, săptămâna trecută, de peste 13.800, cei mai mulți fiind copii de până în 9 ani. 55 de persoane și-au pierdut viața.