Sper ca peste 50 de ani oamenii vor alege cu bucurie sa manance legume proaspete sau gatite, astfel incat urmatoarea reteta sa nu ramana doar o amintire a generatiei mele.
Insufletiti de aceasta speranta sa pornim la treba.
Vom prepara Vinete in sos de rosii, pentru care sunt necesare urmatoarele:
2 vinete mici (cca 200 gr fiecare)
150 ml sos de rosii
1 lingura rasa pasta de rosii
2 catei de usturoi
1/4 legatura patrunjel
150 ml ulei extravirgin de masline
sare
Se taie vinetele felii de 1.5 cm grosime. Se pune ulei intr-o cratita larga si se prajesc feliile de vinete pana se rumenesc usor pe fiecare parte, apoi se pun intr-un bol.
Se alege o cratita in care se caleste usturoiul strivit . Se adauga sosul si pasta de rosii si 1/2 din patrunjelul tocat.
Se aseaza feliile de vinete in cratita. Se presara sare. Se toarna 200 ml apa si se scutura tigaia sa se aseze bine feliile in sos. Cu o lingura luati sos si turnati peste vinetele de deasupra.
Se aduce la fierbere si se da focul le mediu spre mic. Se fierbe cu capac 10-15 minute. In timpul fierberii nu amestecati, doar scuturati usor oala. La sfarsit presarati restul de patrunjel si serviti sosul cu vinete cald, cu paine proaspata.
Sper ca dispozitivele instalate in bucataria viitorului sa ne permita sa inmuiem painea in acest sos, pentru ca e nemaipomenit de gustos.
Pofta buna va doresc!
Cu pretuire, Dorelia Pironea
Insufletiti de aceasta speranta sa pornim la treba.
Vom prepara Vinete in sos de rosii, pentru care sunt necesare urmatoarele:
2 vinete mici (cca 200 gr fiecare)
150 ml sos de rosii
1 lingura rasa pasta de rosii
2 catei de usturoi
1/4 legatura patrunjel
150 ml ulei extravirgin de masline
sare
Se taie vinetele felii de 1.5 cm grosime. Se pune ulei intr-o cratita larga si se prajesc feliile de vinete pana se rumenesc usor pe fiecare parte, apoi se pun intr-un bol.
Se alege o cratita in care se caleste usturoiul strivit . Se adauga sosul si pasta de rosii si 1/2 din patrunjelul tocat.
Se aseaza feliile de vinete in cratita. Se presara sare. Se toarna 200 ml apa si se scutura tigaia sa se aseze bine feliile in sos. Cu o lingura luati sos si turnati peste vinetele de deasupra.
Se aduce la fierbere si se da focul le mediu spre mic. Se fierbe cu capac 10-15 minute. In timpul fierberii nu amestecati, doar scuturati usor oala. La sfarsit presarati restul de patrunjel si serviti sosul cu vinete cald, cu paine proaspata.
Sper ca dispozitivele instalate in bucataria viitorului sa ne permita sa inmuiem painea in acest sos, pentru ca e nemaipomenit de gustos.
Pofta buna va doresc!
Cu pretuire, Dorelia Pironea