Un deliciu: tarta raw din carob

Astazi va propun reteta unui delicios desert. O tarta raw care contine carob.
Blatul se prepara din:
300 g fulgi de ovaz
1 cana de curmale fara samburi
2 linguri de stafide
1 lingurita de scortisoara
1/2 cana de migdale
1 lingura de fulgi de cocos 
Pentru crema aveti nevoie de:
1/2 cana de migdale
2 linguri de Karob
1 cana de curmale fara samburi
3 linguri de tarate de psyllium 
coaja rasa de la 1 portocala
1 praf de sare 
Curmalele se pun toate într-un ibric cu apa cât sa le acopere si se pun pe foc pâna ce dau în clocot, dupa care se mixeaza în blender pentru a se obtine un piure. Fulgii de ovaz se râsnesc putin si se amesteca împreuna cu stafidele, jumatate din piureul de curmale, scortisoara si un vârf de sare. Se presara cocos pe forma de tarta si se asaza compozitia într-un vas, acoperindu-se fundul acestuia si marginile.
Pentru crema, se râsnesc migdalele grunjos si se amesteca repede cu jumatatea de piure de curmale ramasa si restul ingredientelor, pentru ca tarâtele de psyllium se vor întari rapid. Se va obtine o crema ce se toarna peste blat, se niveleaza, se orneaza si se mentine la frigider.
 
O armonie de gusturi neasteptate care va va surprinde placut. Doar de la o simpla tarta!
Pofta buna!
Cu drag, Dorelia Pironea