Un ger siberian domneşte asupra Europei, de la Moscova la Paris

27.02.2018 - Temperaturile glaciale, accentuate de un vânt puternic care bate dinspre nord-est, sunt prognozate să coboare până la -10 grade Celsius (valoarea resimţită va fi de aproximativ -18 grade Celsius). 
Autorităţile au deschis peste 3.100 de locuri temporare în spaţii de cazare, suplimentare faţă de cele existente deja, pentru persoanele fără adăpost.
Un astfel de ger întârziat, la sfârşitul iernii calendaristice, nu a mai fost înregistrat în Franţa din anul 2005.
Temperatura cea mai scăzută, de -28,3 grade Celsius, a fost înregistrată în pasul Ofen, la altitudinea de 1.970 de metri, în cantonul Grisunilor. La altitudini mai mici de 1.000 de metri, recordul a fost de -15,6 grade Celsius, înregistrat la Brusilau, în cantonul Appenzell (nord-estul ţării). Luni, la Geneva s-au înregistrat -4 grade Celsius, iar la Berna -8,2 grade Celsius.
La Roma, zăpada a revenit pentru prima dată după februarie 2012, acumulându-se într-un strat de 3-4 centimetri pe sol şi perturbând transporturile. Şcolile au fost închise. Municipalitatea a deschis duminică seară trei staţii de metrou şi o staţie feroviară în beneficiul persoanelor fără adăpost.