Un incendiu produs la Muzeul National de Artă din Capitală a fost stins de pompieri. Nu au fost victime

22.11.2022 - Aproximativ 150 de persoane, vizitatori şi angajaţi au fost evacuaţi, duminică, rapid, iar pompierii au intervenit în număr mare. A ars un planşeu cu plexiglas şi pânză, pe aproximativ 70 de metri pătraţi. Nu au fost victime şi nici opere de artă afectate de incendiu.
Alarma de incendiu s-a dat duminică în jurul orei 14: s-a aprins plafonul etajului al doilea al Palatului Regal. Toate persoanele care erau în clădire, angajați și vizitatori, au fost imediat evacuate.
Eduard Olaru, reprezentant ISU: Au fost evacuate din clădire de către personalul propriu al Palatului aproximativ 150 de persoane, iar suprafața afectată a fost în jur de 70 de mp de tavan fals din plexiglas și pânză, și au mai fost afectate obiecte din instalația electrică.
Nu au fost victime și nici o operă de artă nu a fost afectată de incendiu. Pompierii au mobilizat la Palatul Regal 8 autospeciale de stingere și 3 autoscări. Focul a fost stins  în mai puțin de 5 minute.
Liviu Constantinescu, director adjunct, MNAR: Este o sală cu pictori interbelici. Acolo sunt expuse 12 tablouri și 8 lucrări de sculptură. Partea bună e că nu avem daune. Patrimoniul nu a fost afectat absolut deloc, nici măcar cu fum.
Muzeul Național de Artă al României este cel mai important muzeu de artă din țară. Funcționează în subordinea Ministerului Culturii și Cultelor. Muzeul a fost înființat în 1948 și este găzduit în Palatul Regal din Capitală.