Un mașină a intrat, miercuri dimineață, în gardul ambasadei Rusiei din București

06.04.2022 - Șoferul a decedat. Un incendiu a izbucnit imediat după incident. Anchetatorii iau în calcul o autoincendiere a șoferului.
The Guardian a preluat informația despre incidentul de la Ambasada Rusiei din România, menționând că în ultimele săptămâni, mai multe ambasade ale Rusiei din alte părți ale Europei au fost vizate de protestatari supărați de invazia Ucrainei.
Mai multe surse susțin că șoferul ar fi Bogdan Draghici, președintele asociației TATA, condamnat recent pentru abuz sexual asupra fiicei sale vitrege.
Ultima postare pe Facebook a acestuia face referire la războiul din Ucraina.
Agenția belarusă de media Nexta a publicat pe Twitter un material video cu incidentul de la ambasada rusă din București.
Purtătorul de cuvânt al Capitalei, Diana Sarca, a declarat că incidentul a avut loc, miercuri dimineață,  la ora 6.00. O mașină a părăsit carosabilul și s-a lovit violent de gardul Ambasadei Rusiei din Capitală. A fost nevoie de intervenția pompierilor deoarece a izbucnit un incendiu.
Nu se cunosc motivele care au dus la acest incident. Se fac verificări dacă gestul a fost intenționat.
Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și secția Omoruri din cadrul Poliției Capitalei, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a petrecut acest eveniment.
Au fost aplicate restricții rutiere pe șoseaua Kiseleff, pentru efectuarea cercetării la fața locului.
În mașina a fost găsită o canistră de benzină așezată între scaunele din față și pe scaunul din dreapta cutii de plastic ce ar fi conținut vopsea.
Anchetatorii iau în calcul că Bogdan Draghici s-a autoincendiat.

sursa: TVR