Un nou ciclon afectează jumătatea de sud a tării. Cod galben de precipitatii în 26 de judete

26.01.2019 - Un  nou ciclon afectează țara noastră, în jumătatea de sud a țării, unde sunt așteptate noi cantități de precipitații, însemnate cantitativ mai ales în Munții Banatului, Carpații Meridionali, dar și în Muntenia, Oltenia. Vor fi ploi în regiunile sud-estice, în rest precipitații sub toate formele - lapovițe, ninsori, risc mare de polei mai ales în Muntenia, sudul Moldovei.
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o nouă atenţionare Cod galben de ninsori, valabilă până sâmbătă după-amiaza, în 26 de judeţe şi în Municipiul Bucureşti, respectiv o informare de vânt, ploi şi polei în restul ţării, până duminică dimineaţa.
Conform prognozei, în intervalul 25 ianuarie, ora 14:00 - 26 ianuarie, ora 14:00, va fi Cod galben în zona Munţilor Banatului, în Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură, unde se vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare şi se vor acumula cantităţi de 15 - 25 l/mp şi izolat peste 35 l/mp. În zona înaltă stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar vântul va avea intensificări cu rafale de 65 - 70 km/h, viscolind şi troienind zăpada.
De asemenea, se va semnala polei pe arii extinse în Muntenia, local în Oltenia şi în jumătatea de sud a Moldovei, ploi însemnate cantitativ în nordul Olteniei şi al Munteniei şi intensificări ale vântului.
În regiunile sudice şi sud-estice, temporar, vor fi precipitaţii, predominant ploi, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de 55 - 60 km/h şi izolat 70 km/h. Vor fi depuneri de polei pe arii extinse în Muntenia, local în Oltenia şi în jumătatea de sud a Moldovei. Totodată, în nordul Olteniei şi al Munteniei, cantităţile de apă vor fi în general de 20 - 30 l/mp, determinând topirea stratului de zăpada.