Un tânăr a fost mușcat de un șobolan chiar în centrul Capitalei. Primarul Nicușor Dan susține că tratamentele de deratizare sunt în grafic

30.07.2021 - Caz ieșit din comun în Capitală. Un tânăr a fost mușcat de un șobolan chiar în centrul orașului și a ajuns la spital pentru tratament. Pe străzi, gunoaiele zac și acum neridicate, iar oamenii se plâng că sunt șobolani peste tot. Primarul Bucureștiului consideră cazul drept unul izolat și spune că nu sunt mai multe rozătoare ca în anii trecuți.
Tânărul mușcat de șobolan are 26 de ani și stă lângă Parcul Grădina Icoanei. Acolo s-a întâmplat incidentul ziua, în amiaza mare.
Tânărul a fost mușcat de șobolan chiar în față casei, în timp ce stătea de vorbă cu un curier.
Nu e ca și cum a sărit, m-a mușcat și a plecat. A trebuit să îl dau jos. Am dat din picior. Tipul care a adus comanda a mai stat un sfert de oră în fața porții pentru că șobolanul s-a pus sub trotineta lui și nu a plecat. Dădea cu pietre în el ca să plece, a mărturisit tânărul.
Imediat după ce a fost mușcat, bărbatul a primit tratament la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș".
Adrian Marinescu, purtător de cuvânt, Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș: Ce este diferit și este de luat în calcul și e un semnal de alarmă, este faptul că se întâmplă în Capitală, se întâmplă în centru. De obicei era mediul rural și erau anumite condiții. Ce concluzie tragem de aici? Că este o problemă legată de igienă care e precară și că niște reguli categoric nu sunt respectate.
Despre aceleași probleme vorbesc și oamenii care trăiesc în apropiere de locul în care s-a întâmplat incidentul.
Primarul General al Capitalei susține că tratamentele de deratizare sunt în grafic.
Nicușor Dan, primar general Bucureşti: În opinia mea nu există o creștere a numărului de rozătoare semnificativă față de anii precedenți. Da, eu cred că este un caz izolat.
Luna trecută, o altă știre șoca opinia publică. Doi șobolani erau fotografiați în vitrina unui magazin din Sectorul 1 al Capitalei în timp ce mâncau dintr-o chiflă.

sursa: TVR