Ursula von der Leyen, în fața Parlamentului European: Prima şi cea mai urgentă prioritate a noastră este să accelerăm vaccinarea la nivel mondial

15.09.2021 - Anul următor va fi un nou test de rezistenţă pentru Uniunea Europeană, vor exista noi provocări legate de pandemia de COVID-19, care vor genera fracturi tot mai adânci. Dar Uniunea Europeană va fi mai puternică dacă va semăna mai mult cu ''Next Generation'', a declarat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în discursul privind starea UE susţinut miercuri în plenul Parlamentului European la Strasbourg.
Ursula von der Leyen s-a angajat să accelereze ritmul de vaccinare împotriva COVID-19 în întreaga lume, oferind încă 200 de milioane de vaccinuri pentru ţări din afara UE.
''Prima şi cea mai urgentă prioritate a noastră este să accelerăm vaccinarea la nivel mondial''. ''Ne-am angajat deja să distribuim 250 de milioane de doze de vaccin. Pot anunţa astăzi că misiunea noastră va adăuga încă 200 de milioane de doze până la jumătatea anului viitor", a declarat preşedinta Comisiei Europene în faţa eurodeputaţilor.
În luna septembrie a fiecărui an, președintele Comisiei Europene rostește, în fața Parlamentului European, discursul privind starea Uniunii. Cu această ocazie, trece în revistă realizările anului precedent și prezintă prioritățile pentru anul următor.

sursa: TVR