Vaccinare pentru cei din etapa a treia în localităti cu rată de incidență peste 4,5. Fiecare persoană care a fost vaccinată cu cele două doze va putea să își descarce direct certificatul de vaccinare

10.03.2021 - A crescut gradul de ocupare al locurilor disponibile în centrele de vaccinare pentru serul AstraZeneca, a subliniat coordonatorul campaniei de imunizare.
În Alba Iulia, Timișoara, Brașov și Sânpetru, Baia Mare, Zalău, Petroșani, Cluj-Napoca și Giurgiu, unde este o rată de incidență de peste 4,5, va fi posibilă programarea inclusiv a persoanelor din etapa a treia direct din platforma de programare, conform criteriilor aprobate prin hotărâre de guvern, a anunțat col. dr. Valeriu Gheorghiță.
În aceste localități vor fi deschise centre noi de vaccinare pentru serul AstraZeneca. Programarea va fi posibilă de zilele acestea - "poate chiar de mâine", a subliniat Valeriu Gheorghiță.
De asemenea, vor fi deschise 74 de noi cabinete de vaccinare la nivel național, cu posibilitate de înscriere de mâine, 10 martie. Vor fi destinate persoanelor vulnerabile, celor peste 65 de ani, celor cu boli cronice și cu dizabilități.
Zilnic se pot vaccina în aceste centre peste 4 mii de persoane.