Vedeta verii: drobul de cartofi

Sanatoase si nutritive. Asa trebuie sa fie alimentele pe care le alegem. De data aceasta noi am ales cartoful, din care am preparat un drob gustos. Reteta urmatoare va va ajuta si pe voi sa il preparati.
Ingredientele sunt urmatoarele:
o jumatate de kg de cartofi cruzi
300 g cartofi fierti
100 g morcov crud
100 g ceapa
40 g faina
20 g pesmet
30 ml ulei
5-6 catei de usturoi zdrobiti
O legatura de patrunjel verde
Se curata si se dau pe razatoarea marunta cortofii cruzi, apoi se storc de amidon. Se razuiesc morcovii si cartofii fierti. Ceapa si verdeata se toaca marunt. Se amesteca intre-un vas cartofii fierti si cei cruzi, morcovii, ceapa, faina, pesmetul, usturoiul, patrunjelul si alte condimente dupa dorinta. Se asaza intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se coace 30 de minute la foc moderat. Cand se scoate, se stropeste cu ulei.
Toata bucataria este parfumata de aromele aduse de acest drob. Daca mai faceti si o salata de rosii, usturoi si busuioc, deja supraincarcati olfactiv locuinta. Nu va speriati! Sunt mirosuri binefacatoare, care genereaza o buna-dispozitie, pe care fiecare om satul o intelege!
Pofta buna!

Cu pretuire, a voastra Dorelia Pironea