Violentă extremă în Liceul Ion Creangă din Capitală

06.04.2023 - Un elev de 16 ani a înjunghiat o profesoară de japoneză. Incidentul s-a petrecut chiar în cursul orei, în faţa întregii clase. Femeia a scăpat cu viaţă şi cu o rană superficială. Elevul a fost reţinut pentru audieri. Adolescentul a fost reţinut şi azi va fi audiat de un procuror.
Potrivit unor surse judiciare, adolescentul ar fi suferit o depresie, iar în urmă cu câteva zile i-ar fi spus mamei sale că ar vrea să stea de vorbă cu un psiholog.
Băiatul, spun sursele, nu mai doarea să fie văzut ca un copil bun, ca un elev excepţional şi îşi dorea să facă ceva pentru care să fie pedepsit.
Elevul s-a mutat la Liceul Creangă pentru că dorea să învețe japoneza. Era foarte apreciat de profesori.
În urmă cu câteva luni elevul ar fi fost cuprins de depresie și consideră că nu merită laudele pe care le primea. I-a venit ideea că dacă omora pe cineva ar fi fost pedepsit extrem de dur, închisoare pe viață și astfel demonstra că nu e destul de bun.
În urmă cu câteva zile a decis să facă pasul decisiv în paralel cu o solicitare către părinți că ar vrea să fie consultat de un psiholog.
Părinții ar fi început să caute un specialist.
Colegii elevului ar fi glumit că ce bine ar fi că profesoara din diverse motive să nu se prezinte la oră pentru că urma un test dificil.
Elevul ar fi găsit în aceste glume elementul care l-ar fi împins către înjunghiere. S-ar fi interesat ce pedeapsă riscă și ar fi aflat că un minor de 16 ani nu face pușcărie pe viață pentru omor. În cursul noptii va fi supravegheat atent la arestul central pentru a nu face un gest nesăbuit. Azi la 11.00 va fi reaudiat și se va decide măsura preventivă.