Virusul rujeolei este mai periculos decât se credea. Resetează complet sistemul imunitar, avertizează cercetători de elită

02.11.2019 - Două studii clinice publicate în reviste de specialitate atrag atenția că virusul rujeolei resetează, practic, sistemul imunitar și îl face mult mai vulnerabil la alți agenți patogeni. Cercetările au fost realizate pe fondul unei adevărate epidemii de rujeolă, apărute în ultimii ani din cauza refuzului multor părinți de a-și vaccina copiii.
Epidemia de rujeolă izbucnită în ultimii ani i-a impulsionat pe cercetători să afle mai multe despre această boală, până recent eradicată.
În două studii separate, făcute în Olanda și la Universtatea americana Harvard, experții au vrut să afle care este impactul virusului asupra oamenilor.
Cercetătorii au analizat mostre de sânge de la 77 de copii nevaccinați, colectate înainte și după îmbolnăvire. Concluzia este alarmantă! Virusul a distrus până la 73% din anticorpii pe care îi aveau înainte de boală.
Indiferent de vârstă, pacienții cu rujeolă au devenit la fel de vulnerabili ca atunci când erau nou-născuți. Și este o problemă pe termen lung.