Vlad Voiculescu, criticat, dar păstrat la șefia Ministerului Sănătății

13.04.2021 - Vlad Voiculescu rămâne la conducerea Ministerului Sănătăţii, dar primeşte un avertiment de la liderii PNL: "dacă situaţia din minister nu se îmbunătăţeşte, va fi schimbat din funcţie". Partenerii de coaliţie au continuat să critice modul în care ministrul Sănătăţii, dar şi şeful DSU, au făcut mutarea pacienţilor de la Spitalul Foișor vineri seară. Deocamdată, nimeni nu a fost sancţionat.
PNL și USR sunt de acord că s-au făcut greșeli la transformarea Spitalului Foișor în unitate COVID. Încă se caută vinovații.
DAN BARNA, co-președinte USR-PLUS: “Vlad continuă la Ministerul Sănătății. Nu a fost niciun moment, în discuție în Coaliție, ideea ca Vlad să fie demis sau să se retragă. Era o decizie tehnic corectă, de adaptare a încă unui spital pentru ceea ce înseamnă asistență de tip Covid și evacuarea acelui spital. Cum s-a întâmplat acest lucru nu a fost cea mai inspirată modalitate”.
LUDOVIC ORBAN, președintele PNL: “Răspunderea politică exclusivă pentru menținerea în funcție a ministrului Voiculescu le aparține partidului care îl susține. Este unul dintre ministerele în care au apărut foarte multe probleme. Iar în cazul în care nu se constată o îmbunătățire semnificativă a activității Ministerului Sănătății, se poate ajunge inclusiv la o schimbare a ministrului”.
Liderul PNL insistă că decizia de schimbare a unui ministru îi aparține premierului și crede că înlocuirea lui Voiculescu nu ar duce la ruperea coaliției. Pe lângă ministrul Sănătății, sunt evaluați în aceste zile și alți demnitari. Șeful DSU e criticat de unii lideri ai PNL.

sursa: TVR