Vremea rea s-a dezlăntuit în mai multe judete. Târgu Jiu a fost inundat

12.06.2021 - În ţară, vremea extremă s-a dezlănţuit din nou în mai multe judeţe. Aproape că nu mai sunt zile fără ploi torenţiale, care lasă în urmă străzi inundate, copaci căzuţi şi culturi distruse. În Gorj, Dâmboviţa şi Vâlcea cantităţile mari de apă şi grindină, căzute într-un timp scurt, au făcut prăpăd.
O ploaie torențială de numai jumătate de oră a umplut cu apă străzile din Târgu Jiu. În mai multe cartiere, șuvoaiele au paralizat circulația.
Oamenii s-au obișnuit ca, după fiecare furtună de vară, orașul să arate ca un lac, din cauza canalizării care nu face față unui volum atât de mare de apă.
Vremea extremă s-a dezlănțuit și în Vâlcea.
Grindina a distrus culturile în localitatea Horezu, unde a și plouat torențial.
Curţile şi grădinile au fost acoperite de un strat de câţiva centimetri de gheață.
Pompierii au intervenit la un magazin care a fost inundat, dar și în ajutorul unui șofer rămas cu maşina în apele Sâmnicului.
Până la noapte, pe afluenții Oltului e în vigoare un cod galben, ceea ce înseamnă că pot fi depășite cotele de atenţie.
Ploaie puternică a fost și în Dâmbovița, la Răzvad. Șuvoaiele care s-au scurs de pe versanți au ajuns în curțile oamenilor după ce canalizările s-au înfundat. Un pârâu, care în mod normal e secat, a ieșit din matcă.
Pompierii au intervenit în peste 50 de gospodării inundate.
Din cauza ploilor căzute în ultima perioadă, o alunecare de teren s-a produs în localitatea Bâsca Rozilei, din Nehoiu, județul Buzău.