Ziua Internațională a Familiei este sărbătorită în fiecare an pe 15 mai

15.05.2024 - Această zi este recunoscută de Organizația Națiunilor Unite (ONU) ca o ocazie de a evidenția importanța familiei ca unitate fundamentală a societății și de a promova conștientizarea problemelor sociale, economice și demografice care afectează familiile în întreaga lume.
Această zi oferă oportunitatea de a reflecta asupra rolului esențial pe care îl joacă familia în educația și dezvoltarea copiilor, protejând drepturile membrilor familiei și promovând relațiile și valorile familiale. 
De asemenea, este un prilej pentru guverne, organizații și comunități să dezvolte politici și programe care să sprijine și să întărească familiile în comunitățile lor. 
Tema fiecărui an poate varia și poate acoperi subiecte precum îmbunătățirea condițiilor de viață ale familiilor, promovarea egalității de gen în cadrul familiilor sau sprijinirea familiilor în situații de criză sau dificultate.
1994 a fost declarat An Internațional al Familiei, iar începând cu anul 1995, Ziua Familiei este sărbătorită în multe țări de pe planetă cu scopul de a sensibiliza opinia publică și de a sublinia importanța familiei, în condițiile în care oamenii au început să se îndepărteze de această instituție.

sursa: alba24.ro